top of page
Covid 19
Family with kids in face mask in shoppin

Hoe kunt u zich effectief beschermen?

Leer over het decontamineren van oppervlakken en het stoppen van de verspreiding van bacteriën en virussen. Bemoedig zelfpreventie en reserveer tevens behandelingen voor anderen.

Weet welke preventieve maatregelen en beschermingsmiddelen we kunnen gebruiken tegen het coronavirus. Hier bieden we verschillende desinfectieproducten en enkele nuttige richtlijnen voor oppervlaktedesinfectie die de verspreiding van COVID 19 tegengaan.

Digitale hulpmiddelen voor beste werkwijzen en educatieve ondersteuning ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande specialisten op het gebied van infectiepreventie.

Internationale COVID-19 transmissiepreventie maatregelen
 

Sinds de uitbraak in Wuhan is er een grote verscheidenheid aan maatregelen zijn genomen om en de overdracht van de ziekte verminderen. Dit geldt ook voor grootschaligheid quarantaine, reis- en mobiliteitsbeperkingen, luchthaveningangsscreening en maatregelen voor sociale afstand zoals sluitingen van scholen en thuiswerken arrangementen. Reisbeperkingen zijn geweest bleek de verspreiding van COVID-19.

Sociale afstand nemen en een gezichtsmasker dragen

Bewaar een afstand van minimaal 1 meter tussen uzelf en anderen om het risico op infectie te verkleinen als ze hoesten, niezen of praten. Bewaar binnen een nog grotere afstand tussen uzelf en anderen. Hoe verder weg, hoe beter. Maak het dragen van een masker een normaal onderdeel van het omgaan met andere mensen. Het juiste gebruik, de juiste opslag en reiniging of verwijdering zijn essentieel om maskers zo effectief mogelijk te maken.

De basisprincipes van het dragen van een masker
Reinig uw handen voordat u uw masker opzet, maar ook voor en nadat u het afdoet, en nadat u het op elk moment heeft aangeraakt.

Zorg ervoor dat het zowel uw neus, mond als kin bedekt.

Wanneer u een masker afdoet, bewaar het dan in een schone plastic zak en was het elke dag als het een stoffen masker is, of gooi een medisch masker in een vuilnisbak.

Gebruik geen maskers met kleppen.

Aantal dagen dat coronavirus overleeft op basis van kamertemperatuur

2.png
Copy of Copy of Untitled.png

Glazen telefoonscherm

4.png

Katoenen gezichtsmasker

7.png
3.png

Polymeer bankbiljetten

7.png
5.png

Roestvrijstalen oppervlakken 

7.png
6.png

Vinyl speelgoed

7.png

Masker beheer
 

 Voor elk type masker zijn correct gebruik, opslag en reiniging of verwijdering essentieel om ervoor te zorgen dat ze zo effectief mogelijk zijn en om elk verhoogd risico op overdracht te vermijden.

 De WHO geeft de volgende richtlijnen voor het juiste gebruik van maskers:

 • Voer handhygiëne uit voordat u het masker opzet.

 • Inspecteer het masker op scheuren of gaten, en gebruik geen

 beschadigd masker.

 • Plaats het masker voorzichtig en zorg ervoor dat het de mond bedekt

 en neus, past u aan de neusbrug aan en knoop deze stevig vast om eventuele openingen tussen het gezicht en het masker te minimaliseren.  Als u oorlussen gebruikt, zorg er dan voor dat deze niet kruisen, aangezien dit de opening tussen het gezicht en het masker groter maakt.

 Raak het masker niet aan terwijl u het draagt.  Voer handhygiëne uit als het masker per ongeluk wordt aangeraakt.

 • Verwijder het masker met de juiste techniek.  Raak de voorkant van het masker niet aan, maar maak het van achteren los.

 • Vervang het masker zodra het vochtig wordt door een nieuw schoon, droog masker.

 • Gooi het masker weg of plaats het in een schone, hersluitbare plastic zak waar het wordt bewaard totdat het kan worden gewassen en schoongemaakt.  Bewaar het masker niet rond de arm of pols en trek het niet naar beneden om rond de kin of nek te rusten.

 • Voer onmiddellijk daarna handhygiëne uit door een masker weg te gooien.

 • Gebruik masker voor eenmalig gebruik niet opnieuw.

 • Gooi maskers voor eenmalig gebruik na elk gebruik op de juiste manier weg

 gooi ze onmiddellijk na verwijdering weg.

 • Verwijder het masker niet om te spreken.

 • Deel uw masker niet met anderen.

 • Was stoffen maskers bij voorkeur in zeep of wasmiddel

 warm water (minstens 60 ° Celsius / 140 ° Fahrenheit) minstens eenmaal per dag.  Als het niet mogelijk is om de maskers in heet water te wassen, was het masker dan in zeep / wasmiddel en water op kamertemperatuur en kook het masker gedurende 1 minuut.

Kwel: Riddel et al. Virology Journal. 2020.

Hoe u uw omgeving veiliger kunt maken

Vermijd het volgende: ruimtes die gesloten of druk zijn of met nauw contact. Er zijn uitbraken gemeld in restaurants, koor praktijken, fitnesslessen, nachtclubs, kantoren en gebedshuizen waar mensen samenkomen, vaak in overvolle ruimtes binnenshuis waar ze luid praten, schreeuwen, zwaar ademen of zingen. De risico's om COVID-19 te krijgen zijn groter in drukke en onvoldoende geventileerde ruimtes waar geïnfecteerde mensen lange tijd samen in de buurt doorbrengen. In deze omgevingen lijkt het virus zich efficiënter te verspreiden door ademhalingsdruppels of aerosolen, dus het nemen van voorzorgsmaatregelen is nog belangrijker. Ontmoet mensen buiten. Bijeenkomsten buiten zijn veiliger dan bijeenkomsten binnenshuis, vooral als de binnenruimtes klein zijn en er geen buitenlucht binnenkomt.
Vermijd drukke of binnenomgevingen, maar als u dat niet kunt, neem dan voorzorgsmaatregelen:
Open een raam. Verhoog de hoeveelheid ‘natuurlijke ventilatie’ binnenshuis.

Draag een masker (zie hierboven voor meer details).

CDS500_edited_edited.png

Coronavirus op oppervlakken

Het coronavirus verspreidt zich niet alleen van mens tot mens, maar kan onder de juiste omstandigheden meerdere dagen overleven op oppervlakken, waardoor infectie ook door indirect contact mogelijk wordt. 
Op deze manier kunnen besmette oppervlakken indirect coronavirussen verspreiden Daarom moet iedereen, inclusief gezondheidswerkers en particulieren, speciale aandacht besteden aan het effectief reinigen en desinfecteren van oppervlakken, medische apparatuur, gereedschappen en veelgebruikte voorwerpen zoals deurklinken en telefoonschermen.

Om de verspreiding van coronavirus op oppervlakken effectief te voorkomen, raden we aan om producten uit het Clinell Universal-assortiment te gebruiken die in één stap reinigen en desinfecteren, waardoor het coronavirus in slechts 30 seconden contacttijd wordt gedood.

Als u te maken heeft met zichtbaar vervuilde oppervlakken, raden wij u aan de Clinell Detergent doekjes te combineren met de Universal doekjes.


Reinig het oppervlak eerst met een reinigingsdoekje en draag handschoenen. Nadat het gebied is schoongemaakt, gaat u eroverheen met een universeel doekje om het te desinfecteren. Laat het oppervlak aan de lucht drogen.

CDW215_edited_edited.png
81Y5YRIg3mL_edited_edited_edited.png

Reinig het oppervlak eerst met een reinigingsdoekje en draag handschoenen.

Nadat het gebied is schoongemaakt, gaat u eroverheen met een universeel doekje om het te desinfecteren, veeg in een "S" -vorm van boven naar beneden.

Laat het oppervlak aan de lucht drogen en zorg voor een contacttijd van minimaal 30 seconden

2.png
1.png
3.png

Informatie 
 

Terwijl de wereld reageert op de COVID-19-pandemie, staan ​​we voor de uitdaging van een overvloed aan informatie over het virus.  Sommige van deze informatie kan vals en mogelijk schadelijk zijn.

Onnauwkeurige informatie verspreidt zich wijd en snel, waardoor het voor het publiek moeilijker wordt om geverifieerde feiten en advies van betrouwbare bronnen, zoals hun plaatselijke gezondheidsautoriteit of de WHO, te identificeren.

Iedereen kan echter helpen om de verspreiding te stoppen.  Als u online inhoud ziet waarvan u denkt dat deze onjuist of misleidend is, kunt u dit melden bij het hostingplatform voor sociale media.

 

Hoe u verkeerde informatie online kunt melden


Facebook

https://m.facebook.com/help/572838089565953?helpref=search&sr=2&query=reporting+false+claims&search_session_id=f886d969d0ffdf65b717d0567986859f

YouTube

https://support.google.com/youtube/answer/2802027

Twitter

https://help.twitter.com/en/safety-and-security/report-a-tweet

 

Instagram

https://help.instagram.com/1735798276553028

 

WhatsApp

https://faq.whatsapp.com/general/security-and-privacy/staying-safe-on-whatsapp/

 

TikTok

https://support.tiktok.com/en

sources: 
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/technical-guidance/patient-management https://www.un.org/en/pdfs/UNCOVID19ResearchRoadmap.pdf

bottom of page